Primer curs d´anglès a Xàbia per a pescadors professionals, adaptat a activitats de Turisme Pesquer.

El sector primari dedicat a la pesca, canvia amb velocitat i intenta adaptar-se als nous i difícils temps que corren a la mar. Xàbia i els seus pescadors, són prova real del procés de canvi que s´ofreix la feina a la mar en la Comunitat Valenciana. 

A principis d´any vam iniciar el projecte d´implantació del Turisme Pesquer a Xàbia. En col·laboració amb el Pòsit i l´Ajuntament, projecte que a dia de hui ja creua l´hemisferi de la seva duració.

L´última acció desenvolupada amb els pescadors de la localitat, ha estat la pionera iniciativa de crear un curs d´anglés adaptat a la pesca turisme. Aquest curs organitzat i donat suport a per l´Ajuntament, ha tingut un èxit rotund entre la gent de les embarcacions participants en el projecte.

Xàbia
Salvi, Vicent i Batit durant un exercici d´anglés.

OBJECTIU DEL CURS D´ANGLÉS

L´objectiu fonamental del curs ha sigut el de dotar a la flota de pescadors del port de Xàbia de les capacitats lingüístiques bàsiques en anglès. D´aquesta manera és podran defendre mínimament de cara a l’arrancada les activitats de pesca turisme. Activitats que prompte es posaran en marxa a la localitat.

Per al desenvolupament del curs hem contact amb Sofia Lerma. Col·laboradora de Trip&Feel, professora en València i especialitzada en llengua estrangera.

Les sessions formatives s´han portat a terme a les oficines del Pòsit de pescadors de Xàbia i ha tingut una durada d´1 mes i mig. Dividit en 5 sessions de 1h i 30 minuts cadascuna.

Xàbia

CONTINGUT DE LES SESSIÓNS FORMATIVES

A les sessions formatives s´ha potenciat el treball en equip i la pràctica oral de l´anglès. Gràcies a la mestra Sofia, les classes s´han fet amenes, dinàmiques i lleugeres. Tot i que la majoria de pescadors, venien directament de la mar a l´aula, han valorat positivament les classes.

El contingut de les sessions s´ha dividit en 5 mòduls, amb diferents temàtiques:

1. “Getting to Know You” – Sessió destinada a conèixer als participants, on aprenguérem a fer una breu i curta presentació personal. Vam aprendre  també vocabulari mariner i concret de l´ofici de pescador.

2. “Giving Opinions” – Sessió destinada a aprendre els usos lingüístics bàsics per a mantenir una conversa amb una altra persona.

 3. “A fisherman´s day” – En aquesta tercera sessió vam treballar els itineraris i rutines diàries que els pescadors realitzen tots els dies. A més, realitzàrem també un exercici de “Writing”.

4. “Security Rules” – Exercicis pràctics destinats a ensenyar les mesures de seguretat que es han de portar a terme durant les activitats de pesca turisme. Els “Modal Verbs” van ser els protagonistes de la sessió.

5. “Practice and Expose” – A la sessió nº 5, vam jugar al “Team Game”, un joc educatiu en equip on vam posar en pràctica tot el que vam aprendre durant tot el curs.

Experiencia de pesca turisme a ¿T´apuntes?

CONCLUSIONS DEL CURS

Amb aquest curs, no pretenem que els pescadors siguen també experts en idiomes. Mes bé, que tinguen un coneiximent bàsic sobre l´anglés i sobre tot, que es puguen defendre en una conversa.

Hi ha que dir, que els participants no tenien grans expectatives avans de començar el curs. Pero després de varies sessions, es van adonar que no era tan comlicat obrir-se a un nou idioma.

La valoració final ha sigut molt positiva, tant per part dels pescadors com de la nostra professora, i per tant ja estem un passet mes a prop de posar en pràctica tot el que hem aprés.

L´equip de Trip&Feel i els nostres pesadors “Internacionals”, vos esperem a bord de les barques de pesca turisme.

Moltes gràcies i seguim avant.

Paco Gracia – Coordinador de Trip&Feel.

 

 

 

Deja un comentario